View RSS Feed

kumud_ranjan18

it officer 1

Rate this Entry
by , 02-24-2012 at 10:45 PM (3244 Views)
      
1. The rules of a language are called its __________.
A) structure B) code C) syntax D) rigidity
2. A language that can be written on one platform and executed on another platform is said to be __________.
A) portable B) robust C) third generation D) dynamic
3. Fourth generation languages typically allow the developer to work inside of a(n) __________.
A) interpreter B) assembler C) editor D) IDE
4. __________ is Microsoft’s latest entry into the programming arena.
A) Java B) .NET C) Visual Basic D) Pascal
5. A next-generation Web content development language, __________ typically refers to a suite of technologies that allow developers to store data in a readable format. A) HTML B) XSL C) XML D) PHP
6. Macromedia __________is an HTML editor that allows the developer to visually write Web pages.
A) Flash B) Dreamweaver C) MX D) FireWorks
7. JavaScript was developed by __________ to run inside of web pages.
A) Microsoft B) Sun C) Oracle D) Netscape
8. To create movies for a web page, the best solution is to use _________A) Java B) Flash C) JavaScript D) XML
9. To connect a web page to an Oracle database, the __________ language is suggested. A) ASP B) PHP C) Java D) XSL
10. This technology is used to convert XML into HTML. A) CSS B) XHTML C) PHP D) XSL
ANSWERS:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
C A D B C B D B B D
deependra00001 likes this.

Submit "it officer 1" to Digg Submit "it officer 1" to del.icio.us Submit "it officer 1" to StumbleUpon Submit "it officer 1" to Google

Tags: None Add / Edit Tags
Categories
Uncategorized

Comments

  1. mohitvats17's Avatar
    Hi All,

    Can Any one provide me the IT Officer Scale-II technical paper Question and Answers???????????//
    manjuladevi likes this.
  2. kumud_ranjan18's Avatar
    Sorry i am not capable of giving you it officer 2 question answer
    but mostprobliy it will based on networking and database
  3. hardikdarji's Avatar
    Nice questions,
    Thanks.

    Can any one provide me some mode detail information/questions like what type of question can be asked for IT s-1 officer